04. juli 2019
Meer of minder hihi? Ik ben een uitbundig persoon. In alle opzichten. Uitbundig, enthousiast, en een tikje luidruchtig. En aan de reacties om mij heen denk ik op te merken dat niet iedereen daar altijd even ‘blij’ mee is. En dus ging ik mijzelf aanpassen. Ik ging krampachtig ‘rustig’ doen. Ik ging een persoon proberen neer te zetten waarvan ik dacht dat dat het toonbeeld was van volwassenheid en professionaliteit. Tja. We doen allemaal wel eens gekke dingen. En daar leren we dan...
12. juni 2019
Je weet het vast niet meer maar toen je nog een ukkie was, vond je jezelf gewéldig! Je was helemaal jezelf, zonder schaamte of onzekerheid. Als je honger had trok je schaamteloos net zoveel aandacht dat je eten kreeg. En dan at je tot je kleine lichaam genoeg had. Wanneer je moe was viel je in slaap en je speelde naar lievenlust. En voor de spiegel? Helemaal leuk! Lachen, gekke bekken trekken en jezelf kusjes geven. Dat deed je. Ik ook! En ergens in het proces van opgroeien zijn we dat...
27. mei 2019
We vinden het allemaal vervelend, die negatieve gevoelens. Angst, verdriet, boosheid, honger, pijn. Het zijn gevoelens die we het liefst uit de weg gaan. Maar wat nou als? Wat nou als je eens wél bij die nare gevoelens stil staat? Wat gebeurt er dan?
10. november 2018
Wie maakt zich hier niet schuldig aan? Ik betrap mezelf hier wel regelmatig op. En het vervelende is dat dit denken voor een ander behoorlijke invloed kan hebben op mijn leven.
22. oktober 2018
Het is een universele wet. Oorzaak en gevolg. Alles wat je in het verleden hebt gedaan heeft je gebracht tot wie en waar je nu bent.
06. oktober 2018
Het is te simpel gesteld om te zeggen: Vergelijk jezelf niet met een ander.
29. september 2018
Zelfvertrouwen is een raar iets. De ene dag barst je ervan en kun je de hele wereld aan, en de volgende dag voel je je net Calimero. Super irritant toch?
22. september 2018
Vandaag gaan we het even helemaal anders doen. Vandaag ga je een lijst maken van alles waar je goed in bent!
02. september 2018
Twijfel jij vaak aan jezelf? Heb je super veel ideeën maar komen ze nooit van de grond? Wil je altijd alles pas doen als het perfect is? Het begint allemaal met geloven in jezelf. Als je dat doet, dan is echt zoveel mogelijk.
08. augustus 2018
De wekker gaat, je ramt nog een paar keer op die snooze knop en uiteindelijk sleep je jezelf uit bed om te beginnen aan een dag die alsmaar door dendert.

Meer weergeven